fbpx

Obchodné podmienky

Všeobecné ustanovenia
Súbory cookie
Ochrana osobných údajov
Všeobecné obchodné a dodacie podmienky pre tovar a služby spoločnosti EXIM ING s.r.o.:

EXIM ING s.r.o.
Solivarská 50
08005 Prešov
Slovenská republika

IČO: 50525824 DIČ: 2120356293

IČ DPH: SK 2120356293


Firma je zapísaná na okresnom súde Prešov vložka číslo : 33479/P
Zodpovedný vedúci: Jaroslav Kočiš
Pracovná doba: 08-16 hod.

Telefón: 0905 360 580

E-mail: eximpo@alarmtechnika.sk, eximba@alarmtechnika.sk

Orgán dozoru: Inšpektorát SOI pre Prešovský kraj, Obrancov mieru 6, 080 01 Prešov 1



Úvodné ustanovenia:
Pokiaľ neboli písomne dojednane podmienky iné, tieto všeobecné obchodné podmienky určujú hlavné zásady a princípy obchodných vzťahov medzi spoločnosťou EXIM ING spol. s r.o., ako prevádzkovateľom virtuálneho obchodu, a odberateľmi. Odoslaním objednávky a to v akejkoľvek nižšie uvedenej forme vyjadruje odberateľ súhlas s obchodnými podmienkami.

Cena tovaru a služieb:
Cenník tovaru na stránkach pre neregistrovaných zákazníkov obsahuje maloobchodné ceny s DPH určené koncovému zákazníkovi.
Montážne firmy zaregistrované v našom virtuálnom obchode majú prístup k tovaru za veľkoobchodné ceny. Cena tovaru nezahrňuje náklady na dopravu a montáž. Tieto náklady budú kupujúcemu naúčtované zvlášť a sú závisle na vybranom spôsobe dopravy.
Spoločnosť EXIM ING s.r.o. si vyhradzuje právo meniť ceny v platnom cenníku najmä s ohľadom na výrazné úpravy cien od dodávateľov (pričom výraznou úpravou cien sa rozumie jej zvýšenie minimálne o 2 %), na zmenu kurzu meny EUR voči USD o 2 % a viac vo vzťahu k platnému kurzu v deň vystavenia posledného platného cenníka, zavedenie alebo úpravy dovoznej prirážky a podobných administratívnych opatrení štátu ovplyvňujúcich výšku predajných cien alebo poskytovaných služieb.
Objednávanie a dodávky tovaru
Odberateľ objednáva tovar v spoločnosti EXIM ING s.r.o. prostredníctvom nákupného košíka virtuálneho obchodu.

Každá objednávka musí obsahovať:
fyzická osoba: meno zákazníka, telefónne číslo, presný popis tovaru, počet kusov, spôsob úhrady, spôsob prevzatia tovaru,
podnikateľ: obchodné meno, kontaktnú osobu, telefónne a faxové číslo, IČO, IČ DPH, presný popis tovaru, počet kusov, spôsob úhrady, spôsob prevzatia tovaru.
Spoločnosť EXIM ING s.r.o. potvrdí objednávku elektronickou poštou a oznámi odberateľovi termín, kedy bude tovar k dispozícii.
Spoločnosť EXIM ING s.r.o. zabezpečuje dopravu prostredníctvom prepravnej služby, ktorá súčasne zabezpečí poistenie tovaru v plnej hodnote.
Spoločnosť EXIM ING s.r.o. tovar zasiela na dobierku, pričom tovar je poistený v plnej hodnote.
Pri osobnom prevzatí tovaru musí odberateľ skontrolovať správnosť a kompletnosť dodávky a potvrdiť podpisom dodací list spoločnosti EXIM ING s.r.o..
Pri použití prepravnej služby sa tovar a daňové doklady odovzdajú prepravnej službe. Po prijatí tovaru odošle odberateľ potvrdený dodací a záručný list do spoločnosti EXIM ING s.r.o. najneskôr do troch dní od prevzatia zásielky.
Tovar je zabalený a zabezpečený spoločnosťou EXIM Alarm s.r.o., alebo výrobcom. Odberateľ je povinný pri preberaní tovaru skontrolovať neporušenosť a kompletnosť zásielky a túto potvrdiť na prepravnom liste. Akékoľvek neskoršie reklamácie na množstvo a fyzické porušenie tovaru nebudú spoločnosťou EXIM ING s.r.o. akceptované.
Platobné podmienky
Kupujúci sa zaväzuje uhradiť kúpnu cenu dodaného tovaru (príp. služby) vrátane dovozného a DPH. Platby sa vykonávajú v slovenských korunách, pričom spoločnosť EXIM ING s.r.o. vyžaduje jeden z nasledujúcich spôsobov platby:

PLATBA PRI DODÁVKE NA DOBIERKU: Pri tomto spôsobe platby odberateľ uhrádza tovar pri prevzatí na pošte alebo kuriérovi EMS.

PLATBA PRI OSOBNOM PREVZATÍ: Pri tomto spôsobe platby odberateľ uhrádza tovar pri prevzatí priamo v spoločnosti EXIM ING s.r.o..
PLATBA NA FAKTÚRU: Pri tomto spôsobe platby odberateľ dostáva tovar po uhradení faktúry. Faktúra sa považuje uhradenou dňom pripísania celej kúpnej ceny na účet predávajúceho.


Náklady na prepravu:
Prepravné náklady s DPH : 6 € s DPH

Cena dobierky : 3 € s DPH





Záruky, reklamácie:
Na u nás zakúpený tovar poskytujeme záruku 24 mesiacov od dátumu predaja.
Prípadné závady odstráni predávajúci na svoje náklady do 30 dní od zaslania reklamovaného tovaru. Náklady na prepravu reklamovaného tovaru smerom späť k predávajúcemu hradí kupujúci. Náklady na prepravu opraveného tovaru kupujúcemu hradí predávajúci .

Reklamovať je možné len tovar zakúpený a zaplatený v spoločnosti EXIM ING s.r.o..
Pri uplatnení reklamácie je odberateľ povinný doručiť reklamovaný tovar čistý, mechanicky nepoškodený v originálnom balení vrátane manuálov, inštalačných médií, kópie dodacieho listu a záručného listu alebo faktúry.
Pri odovzdaní tovaru je potrebné vyplniť „Reklamačný záznam“.
Oprávnená záručná reklamácia je bezplatná. Pri neoprávnenej reklamácii je odberateľ povinný uhradiť náklady vzniknuté riešením tejto reklamácie.
Spoločnosť EXIM ING s.r.o. si vyhradzuje právo predĺžiť dobu na vybavenie reklamácie pri tovaroch, ktoré je potrebné zaslať na opravu výrobcovi, na dobu nevyhnutne potrebnú k tejto oprave.

Spoločnosť EXIM ING s.r.o. nenesie zodpovednosť a nebude plniť podmienky stanovené pre záručné reklamácie ak došlo k poškodeniu tovaru nesprávnou manipuláciou, chybným zapojením, pádom, zatečením vody, úderom blesku alebo nesprávnym nabíjaním (pri akumulátoroch). Zároveň sa odberateľ zaväzuje uhradiť spoločnosti EXIM ING s.r.o. všetky náklady súvisiace s prípadným odstránením takejto závady, ktorá nebola kvalifikovaná ako záručná.
Pravo na odstúpenie od zmluvy:
Kupujúci je oprávnený odstúpiť od kúpnej zmluvy v lehote 14 pracovných dní od prevzatia tovaru podľa dodacích podmienok bez udania dôvodu v súlade s ust. § 7 ods. 1 zákona č. 102/2014 Z.z. o ochrane spotrebiteľa pri predaji tovaru alebo poskytovaní služieb na základe zmluvy uzavretej na diaľku


Postup a podmienky pri odstúpení od zmluvy:
- musí byt uskutočnené písomnou formou – vyhotovením listiny,
- musí obsahovať všetky údaje slúžiace k identifikácii tovaru, predávajúceho a kupujúceho,
- musí byt vo vyššie uvedenej lehote doručené spolu s tovarom do sídla predávajúceho na náklady a ne bezpečie kupujúceho.

Kupujúci berie na vedomie skutočnosť, že zmluvou uzavretou pri použití prostriedkov komunikácie na diaľku sa rozumie zmluva, pri ktorej nedošlo k osobnému kontaktu alebo jednaniu zmluvných strán pri alebo v súvislosti s jej uzatváraním.
Kupujúci berie na vedomie skutočnosť, že tovarom zhotoveným podľa osobitných požiadaviek spotrebiteľa sa rozumie tovar zhotovený na základe jeho požiadavky s odlišnými parametrami (konfiguráciou), ako je ponúkaný predávajúcim v základnom vyhotovení a výbave.
Kupujúci nemôže odstúpiť od spotrebiteľskej zmluvy uzavretej pri použití komunikačných prostriedkov na diaľku najmä v nasledujúcich prípadoch:

a) ak ide o zmluvu, ktorej predmetom je poskytnutie služby, ak sa služba začala plniť so súhlasom spotrebiteľa pred uplynutím lehoty 7 dní,
b) ak ide o predaj tovaru alebo poskytnutie služby, ktorých cena závisí od pohybu cien na finančnom trhu, ktoré predávajúci nemôže ovplyvniť,
c) ak ide o predaj tovaru zhotoveného podľa osobitných požiadaviek spotrebiteľa alebo tovaru určeného osobitne pre jedného spotrebiteľa, alebo tovaru, ktorý vzhľadom na jeho vlastnosti nemožno vrátiť, alebo tovaru, ktorý rýchlo podlieha skaze,
d) ak ide o predaj zvukových alebo obrazových záznamov alebo počítačových programov, ktoré spotrebiteľ rozbalil.

Po odstúpení od zmluvy a doručení kompletného tovaru Vám vrátime všetky platby, ktoré ste uhradili v súvislosti s uzavretím zmluvy, hlavne kúpnu cenu vrátane nákladov na doručenie tovaru
k Vám. To sa nevzťahuje na dodatočné náklady, ak ste si zvolili iný druh doručenia ako je najlacnejší bežný spôsob doručenia, ktorý ponúkame. Platby Vám budú vrátené bez zbytočného
odkladu, najneskôr do 14 dní spôsobom, aký ste si vybrali pri odstúpení od zmluvy.



Platnosť obchodných podmienok od : 25.6.2017
Tieto zásady obsahujú informácie o tom, ako tento internetový obchod používa súbory cookie a podobné technológie v zmysle smernice EÚ o ochrane súkromia a elektronických komunikáciách.

S cieľom zabezpečiť riadne fungovanie tejto webovej lokality ukladáme na vašom zariadení malé dátové súbory - cookie.



Čo sú súbory cookie?

Súbor cookie je malý textový súbor, ktorý webová lokalita ukladá vo vašom počítači alebo mobilnom zariadení pri jej prehliadaní. Vďaka tomuto súboru si webová lokalita na určitý čas uchováva informácie o vašich krokoch a preferenciách (ako sú prihlasovacie meno, jazyk, veľkosť písma a iné nastavenia zobrazovania), takže ich pri ďalšej návšteve lokality alebo prehliadaní jej jednotlivých stránok nemusíte opätovne uvádzať.



Ako používame súbory cookie?

Táto webová lokalita používa internetovú analytickú službu Google Analytics, ktorú poskytuje spoločnosť Google, Inc. („Google“). Google Analytics využíva tzv. cookies, ktoré predstavujú textové súbory umiestnené vo vašom počítači. Ich účelom je pomôcť analyzovať spôsoby využitia internetovej stránky zo strany používateľov. Informácie o použití stránky (vrátane vašej IP adresy), ktoré takýto súbor vytvorí, sa odošlú spoločnosti Google a budú uložené na serveroch v Spojených štátoch amerických. Google využije tieto informácie na hodnotenie využitia internetovej stránky. Výsledkom hodnotenia sú správy o aktivitách na internetovej stránke pre jej správcov. Google takisto poskytuje ďalšie služby, ktoré sa týkajú aktivít na internetových stránkach a využívania internetu. Google môže poskytnúť tieto informácie tretím stranám, ak to vyžaduje zákon alebo v prípade, ak tretie strany spracúvajú informácie v mene spoločnosti Google. Google nebude spájať vašu IP adresu so žiadnymi inými údajmi, ktoré má vo svojich archívoch. Použitie súborov „cookie“ môžete odmietnuť zvolením príslušných nastavení vo vašom prehliadači. Upozorňujeme však, že v takom prípade nebudete môcť plnohodnotne využívať tieto stránky. Používaním týchto internetových stránok dávate svoj súhlas k spracovaniu vašich údajov spoločnosťou Google takým spôsobom a na také účely, ako je uvedené vyššie.



Ako kontrolovať súbory cookie

Súbory cookie môžete kontrolovať a/alebo zmazať podľa uváženia. Môžete vymazať všetky súbory cookie uložené vo svojom počítači a väčšinu prehliadačov môžete nastaviť tak, aby ste im znemožnili ich ukladanie. V takomto prípade však pravdepodobne budete musieť pri každej návšteve webovej lokality manuálne upravovať niektoré nastavenia a niektoré služby a funkcie nebudú fungovať.



Ako odmietnem a vymažem cookies?

Súbory cookies nepoužijeme na zhromažďovanie identifikovateľných informácií o návštevníkovi. Avšak v prípade, že tak budete chcieť urobiť, môžete si vybrať a odmietnuť alebo zablokovať cookies tým, že zmeníte nastavenia vášho prehliadača. Berte na vedomie, že väčšina prehliadačov automaticky akceptuje cookies, takže ak si neprajete používať cookies, bude potrebné ich aktívne vymazať alebo zablokovať. Informácie o používaní cookies v prehliadačoch v mobilných telefónoch a podrobnosti, ako odmietnuť alebo vymazať takéto cookies, nájdete v príručke vášho mobilného telefónu alebo internetového prehliadača.



Informácia o používaní cookie

Nad touto webovou lokalitou sa vám zobrazí informácia o používaní súborov cookie. Kliknutím na akceptáciu (zelená ikonka) sa do vášho počítača uloží súhlas (cookies s názvom cooki_akcept a hodnotou 1), ktorý bude platný 365 dní od udelenia súhlasu alebo zmazania cookie. Následne vás webová lokalita vyzve pre opätovné udelenie súhlasu.
V súlade so zákonom č. 18/2018 Z. z. o ochrane osobných údajov v znení neskorších predpisov s účinnosťou od 25.5.2018 (ďalej ako nový zákon).

Súčasťou týchto Zásad ochrany osobných údajov sú aj Cookie pravidlá.



Dotknutou osobou sa v tomto prípade rozumie:

a) fyzická osoba, ktorá vykonala registráciu prostredníctvom registračného formulára,

b) fyzická osoba, ktorá sa prihlásila do internetového obchodu,

c) fyzická osoba, ktorá vykonala nákup,

d) fyzická osoba, ktorá sa prihlásila na odber marketingových informácii.



Vo všetkých vyššie uvedených prípadoch sa vyžaduje, aby dotknutá osoba v zmysle §15, odsek (1) nového zákona vykonaním registrácie, prihlásením, nákupom alebo prihlásením sa na odber marketingových informácii bola fyzická osoba, ktorá dovŕšila 16 rokov veku. Ak má dotknutá osoba menej, ako 16 rokov, takéto spracúvanie osobných údajov je zákonné iba za podmienky a v rozsahu, v akom takýto súhlas poskytol alebo schválil jej zákonný zástupca.



Prevádzkovateľom v zmysle nového zákona §5, odsek (o) sa rozumie:

EXIM ING s.r.o, zapísaná v živnostenskom / obchodnom registri číslo Vložka číslo: 33479/P

Solivarská 50

08005 Prešov

Slovenská republika

IČO: 50525824

Tel.: 0905 360 580

E-mail: eximpo@alarmtechnika.sk

http://www.alarmtechnika.sk/

(ďalej ako prevádzkovateľ)



Osobnými údajmi v zmysle nového zákona č. 18/2018 Z.z. o ochrane osobných údajov v znení neskorších predpisov a o zmene a doplnení niektorých zákonov sú osobnými údajmi údaje, ktoré priamo alebo nepriamo identifikujú fyzickú osobu, hlavne na základe všeobecne použiteľného identifikátora, iného identifikátora alebo online identifikátora.


Zákonnosť a právny základ spracúvania

Spracúvania osobných údajov v objednávkovom formulári je realizované na základe právneho základu § 13, odsek 1, písmeno b) nového zákona - spracúvanie osobných údajov je nevyhnutné na plnenie zmluvy, ktorej zmluvnou stranou je dotknutá osoba, alebo na vykonanie opatrenia pred uzatvorením zmluvy na základe žiadosti dotknutej osoby.

Spracúvania osobných údajov v reklamačnom formulári je realizované na základe právneho základu § 13, odsek 1, písmeno b) nového zákona - spracúvanie osobných údajov je nevyhnutné na plnenie zmluvy, ktorej zmluvnou stranou je dotknutá osoba, alebo na vykonanie opatrenia pred uzatvorením zmluvy na základe žiadosti dotknutej osoby.

Spracúvanie osobných údajov v registračnom formulári je realizované na základe právneho základu § 13, odsek 1, písmeno a) nového zákona - dotknutá osoba vyjadrila súhlas so spracúvaním svojich osobných údajov aspoň na jeden konkrétny účel. Súhlas dotknutej osoby je vyjadrený vykonaním registrácie.

Spracúvanie osobných údajov v prihlasovacom formulári a počas prihlásenia je realizované na základe právneho základu § 13, odsek 1, písmeno a) nového zákona - dotknutá osoba vyjadrila súhlas so spracúvaním svojich osobných údajov aspoň na jeden konkrétny účel. Súhlas dotknutej osoby je vyjadrený vykonaním prihlásenia.

Spracúvanie osobných údajov v newslettri je realizované na základe právneho základu § 13, odsek 1, písmeno a) nového zákona - dotknutá osoba vyjadrila súhlas so spracúvaním svojich osobných údajov aspoň na jeden konkrétny účel. Súhlas dotknutej osoby je vyjadrený vložením e-mailovej adresy do newslettra.



Ďalšie údaje, ktoré spracúvame v súvislosti s Vami:

Registračný formulár

Dátum a čas registrácie, šifrované heslo, kód lyoness (ak bol poskytnutý), iban a bic (ak boli poskytnutie), dodacia adresa (ak bola poskytnutá), IP adresa (anonymizovaná)

Prihlasovací formulár

Vo vzťahu k zabezpečenému prihláseniu

Dátum a čas posledného prihlásenia / aktivity, prihlasovacie meno, IP adresa prihlásenia



Vo vzťahu k logom

Dátum a čas prihlásenia, prihlasovacie meno, IP adresa prihlásenia (anonymizovaná)



Práva dotknutej osoby:

Dotknutá osoba má právo kedykoľvek odvolať súhlas so spracovaním osobných údajov, ktoré sa jej týkajú. Odvolanie súhlasu nemá vplyv na zákonnosť spracúvania osobných údajov založenom na súhlase pred jeho odvolaním. Dotknutá osoba môže súhlas odvolať rovnakým spôsobom akým súhlas udelila.

Dotknutá osoba má ďalej právo požadovať od prevádzkovateľa prístup k osobným údajom týkajúcich sa dotknutej osoby, o práve na opravu osobných údajov, právo na vymazanie osobných údajov alebo o právo na obmedzenie spracúvania osobných údajov, o právo namietať spracúvanie osobných údajov, ako aj o právo na prenosnosť osobných údajov.



Spracúvanie osobných údajov zo strany prevádzkovateľa sa riadi:

Zásada zákonnosti (§ 6 nového zákona)

Osobné údaje možno spracúvať len zákonným spôsobom a tak, aby nedošlo k porušeniu základných práv dotknutej osoby.



Zásada obmedzenia účelu (§ 7 nového zákona)

Osobné údaje sa môžu získavať len na konkrétne určený, výslovne uvedený a oprávnený účel a nesmú sa ďalej spracúvať spôsobom, ktorý nie je zlučiteľný s týmto účelom; ďalšie spracúvanie osobných údajov na účel archivácie, na vedecký účel, na účel historického výskumu alebo na štatistický účel, ak je v súlade s osobitným predpisom a ak sú dodržané primerané záruky ochrany práv dotknutej osoby podľa § 78 ods. 8, sa nepovažuje za nezlučiteľné s pôvodným účelom.



Zásada minimalizácie osobných údajov (§ 8 nového zákona)

Spracúvané osobné údaje musia byť primerané, relevantné a obmedzené na nevyhnutný rozsah daný účelom, na ktorý sa spracúvajú.



Zásada správnosti (§ 9 nového zákona)

Spracúvané osobné údaje musia byť správne a podľa potreby aktualizované; musia sa prijať primerané a účinné opatrenia na zabezpečenie toho, aby sa osobné údaje, ktoré sú nesprávne z hľadiska účelov, na ktoré sa spracúvajú, bez zbytočného odkladu vymazali alebo opravili.



Zásada minimalizácie uchovávania (§ 10 nového zákona)

Osobné údaje musia byť uchovávané vo forme, ktorá umožňuje identifikáciu dotknutej osoby najneskôr dovtedy, kým je to potrebné na účel, na ktorý sa osobné údaje spracúvajú; osobné údaje sa môžu uchovávať dlhšie, ak sa majú spracúvať výlučne na účel archivácie, na vedecký účel, na účel historického výskumu alebo na štatistický účel na základe osobitného predpisu a ak sú dodržané primerané záruky ochrany práv dotknutej osoby podľa § 78 ods. 8.



Zásada integrity a dôvernosti (§ 11 nového zákona)

Osobné údaje musia byť spracúvané spôsobom, ktorý prostredníctvom primeraných technických a organizačných opatrení zaručuje primeranú bezpečnosť osobných údajov vrátane ochrany pred neoprávneným spracúvaním osobných údajov, nezákonným spracúvaním osobných údajov, náhodnou stratou osobných údajov, výmazom osobných údajov alebo poškodením osobných údajov.



Zásada zodpovednosti (§ 12 nového zákona)

Prevádzkovateľ je zodpovedný za dodržiavanie základných zásad spracúvania osobných údajov, za súlad spracúvania osobných údajov so zásadami spracúvania osobných údajov a je povinný tento súlad so zásadami spracúvania osobných údajov na požiadanie úradu preukázať.



Poskytovanie osobných údajov tretím stranám

Prevádzkovateľ poskytuje osobné údaje dotknutej osoby v rozsahu: meno, priezvisko, titul, adresa, mesto, štát, telefonický kontakt, e-mailový kontakt tretím stranám za účelom plnenia zmluvy – doručenia tovaru a služieb – kuriérske a doručovateľské spoločnosti, ktoré poskytujú svoje služby na základe osobitného zákona (napr. zákon č. 324/2011 Z. z. o poštových službách a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov.

Zoznam kuriérskych a doručovateľských spoločností:





Zodpovedná osoba u prevádzkovateľa od 25.05.2018

Meno, priezvisko:

Email: eximpo@alarmtechnika.sk

Korešpondenčná adresa: Solivarská 50, 08005 Prešov, Slovenská republika
envelopestorephone-handsetmap-marker